Вуглеводні в Сенегалі: 50 мільйонів євро від Африканської фінансової корпорації для стимулювання сектора

Інвестиції в нафтове родовище Сангомар, розташоване в 100 кілометрах на південний захід від Дакара, будуть використані для підтримки першого етапу запуску видобутку нафти.

Сенегал незабаром повинен увійти до вузького кола нафтовидобувних країн. Нафтове родовище Сангомар займає площу 7490 квадратних кілометрів і має потужність близько 500 мільйонів барелів сирої нафти.

У прес-релізіАфриканська фінансова корпорація (AFC) заявляє, що вона вступає «у партнерстві з урядом Сенегалу для фінансування розробки» цього родовища, яке також містить газ. Таким чином, структура, яка представляє себе як головний постачальник інфраструктурних рішень на чорному континенті, «інвестує 50 мільйонів євро в нафтове родовище, щоб стимулювати нафтогазовий сектор країни, що розвивається, і покращити доступ та енергетичну безпеку в Сенегалі. »

Дакар дуже розраховує на експлуатацію своїх природних ресурсів у найближчому майбутньому, щоб прискорити його розвиток. «Об’єкт (Сангомар) стане справжнім поштовхом для економіки країни та підтримає амбіції Сенегалу стати регіональним центром нафтогазового сектору. Це також створить значні надходження для уряду у вигляді податків і роялті, створить можливості працевлаштування для місцевих працівників і сприятиме енергетичній безпеці шляхом зменшення залежності від імпорту нафти та газу», — підтримує Africa Finance Corporation.

Самайла Зубайру (Samaila Zubairu), президент і головний виконавчий директор Africa Finance Corporation, погоджується: «Ми раді підтримати розробку родовища Сангомар, яка має змінити вплив на Республіку Сенегал та її населення шляхом зменшення залежності від імпорту, збільшення державних доходів, створення робочих місць і загалом прискорення індустріалізації та економічного розвитку. »

Оскільки Сенегал став членом AFC у 2019 році, йдеться в документі, компанія допомогла профінансувати кілька важливих секторів економіки країни, включаючи проект газової електростанції комбінованого циклу потужністю 300 МВт у Мис де Біш (Cap des Biches) на заході, проект найбільшого незалежного виробництва електроенергії у країні, будівництво та відновлення мереж доріг Сенегалу через Автономний фонд утримання доріг (FTRA) та надання фінансування Міністерству економіки та фінансів для таких проектів, як гідроелектростанція Sambangalou потужністю 128 МВт у регіоні Кедугу (Kédougou) на Південному Сході та закупівлі нафтопродуктів для виробництва електроенергії.

Джерело: https://fr.apanews.net

EN FR RU UA